Pályázatok

Pályázatok

A projekt tartalmának bemutatása:

A projektben a páciens az INSIRON Kft. által kifejlesztett hiánypótló personalised életmódváltást támogató, self-management applikációs felületén kapja meg a tervezhető étrendeket, melyek az ő személyre szabott fogyaszthatósági mennyiségeit, és még a limitjeit fogja tartalmazni. A mesterséges intelligencia (Machine Learning, gépi tanulás) algoritmus motorral rendelkező mobil applikációnk képes lesz a lehető legegyszerűbben legenerálni a felhasználó számára a megfelelő ételeket akár a napi 5 étkezéshez szétosztva. A folyamatosan mozgó adatait felhasználva optimalizálja az algoritmus az étkezési mennyiségeket a felhasználó számára.

A helyes étkezés mellett gyakorlatilag minden hipertóniás beteg vérnyomása beállítható a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek valamelyike segítségével, de a gyógyszeres kezelést is egyénre szabottan kell végezni. Így már a preventív szakaszban elérhetjük a jelen informatikai fejlesztés segítségével azt, hogy a magas vérnyomás ne lehessen úgynevezett „néma gyilkos”.

A kedvezményezett neve: INSIRON INFORMATIKA Kft.
A projekt címe: Personalised életmódváltást támogató applikáció fejlesztése mesterséges intelligencia algoritmus segítségével, a hypertónia (magas vérnyomás) preventív folyamataiban
A szerződött támogatás összege: 172.217.600 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 68,54 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.
A projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00016

A projekt a Nemzet Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásából kerül megvalósításra.